Hoe vind ik een leuke bijbaan?

Wil je graag wat bijverdienen? Bijvoorbeeld om die gave scooter of die nieuwe smartphone te kopen? Ga dan op zoek naar een bijbaantje.

Wat voor bijbaantje zoek je?

Zet eerst voor jezelf op een rijtje wat voor baantje het best bij je past. Op welke momenten kun je bijvoorbeeld werken zonder dat je school of studie eronder lijdt? Als je op maandag school hebt, is het misschien niet zo handig om zondagavond tot laat te werken.

Bepaal dus of je een baantje zoekt voor in de avonden, in het weekend of voor een paar weken in de zomervakantie. Bedenk vervolgens wat voor werk je leuk zou vinden en ga op zoek.

Tips om een leuk baantje te vinden

  • Vertel het aan vrienden, bekenden en familie. Misschien zoekt de supermarkt waar je vriend(in) werkt nog vakkenvullers.
  • Zet een oproepje op Facebook of Twitter. Zet er ook in wat voor werk je graag wilt doen.
  • Stap gewoon binnen bij bedrijven en winkels en vraag of ze iemand nodig hebben. Bellen, mailen of een brief schrijven kan natuurlijk ook.
  • Let goed op als je door de stad loopt: veel winkels en bedrijven hangen een briefje op hun raam als ze mensen zoeken.
  • Schrijf je in bij een paar uitzendbureaus. Zij helpen bedrijven bij het vinden van personeel en hebben heel veel verschillende vacatures.
  • Kijk in het plaatselijke krantje of op internet. Er zijn heel veel websites waarop je bijbaantjes of vakantiewerk kunt vinden.

Kijk ook eens op:

 Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: