Budgetshoppen doe je zo

Ben jij dol op nieuwe kleren, sneakers, games, make-up en andere must-haves? Maar heb je maandelijks nauwelijks genoeg geld om je tosti in de kantine te betalen? Dan moet je slimmer gaan shoppen. Volg gewoon deze tips.

 

1: Wacht tot de laatste dagen van de sale

Het scheelt of je op de eerste of de laatste dag van de sale gaat shoppen. Hoewel de keuze op de laatste dagen wel wat minder is, zitten er op die prijskaartjes inmiddel wel drie kortingstickertjes. Want 20% korting is leuk, maar 50% is nog veel leuker.

 

2: Reclamefolders uitpluizen

Trek je Nee-Nee-sticker van de brievenbus en ga ouderwets de folders door voor je overgaat tot kopen. Hier doe je inspiratie op en kun je direct de beste deal scoren. Niet alleen handig voor kleding maar ook bijvoorbeeld luxe-artikelen zoals parfums.

 

3: Koop vintage

Niks leukers dan uren ronddwalen in de kringloopwinkel op zoek naar schatten. Want waar een ander op uitgekeken is, kan jouw volgende party-outfit zijn. En nog beter om vervolgens met een tas vol toffe spullen naar buiten te lopen en maar 10 euro af te hoeven rekenen.

 

4: Vraag cadeaubonnen voor je verjaardag

Cadeaubonnen, oftewel gratis geld, zijn de perfecte manier om toch die dure merksneakers te kopen zonder drie jaar te hoeven sparen. Wel even managen zodat je van iedereen bonnen voor dezelfde winkel krijgt. 

 

5: Vraag om het pas/etalagemodel

Dit is een reservetip want het werkt niet altijd. Maar stel dat je in de etalage een geweldige trui ziet hangen die je gewoon MOET hebben, maar bij het zien van het prijskaartje verslik je je bijna in je kauwgom. Trek de stoute schoenen aan en stap op de verkoopster af. Soms kun je een leuke korting krijgen als je vraagt of je het pasmodel mag kopen. Moet het natuurlijk wel je maat zijn.

 

6: Koop in een keer alle cadeautjes in de sale

Ben jij elke maand weer heel veel geld kwijt aan verjaardagscadeaus voor je vrienden en vriendinnen? Geef je vaak meer uit aan cadeaus dan je je eigenlijk kunt veroorloven? Pak het dan slim aan en koop groot in wanneer de winkels vol liggen met afgeprijsde artikelen. Tegen de tijd dat een vriend of vriendin jarig is, kies je iets uit je voorraad waarvan je denkt dat die persoon het leuk vindt, pakt het mooi in en klaar!

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: