Ik wil stoppen met school...

Als je een diploma hebt, kun je later een betere baan krijgen. En dus ook een beter leven. Daarom is het belangrijk om je school af te maken.

Waarom wil je stoppen?

Misschien heb je geen zin om naar school te gaan? Het is te moeilijk, je vindt het niet leuk, niemand is aardig tegen je of je bent al een keer blijven zitten. Als je weet wat de reden is, kun je daar een oplossing voor zoeken.

Hulp bij het leren

Vind je het leren moeilijk? Misschien gaat het beter als je hulp krijgt van je ouders of van iemand op school. Praat er eens over met je leraar of je mentor.

Naar een andere school?

Wil je niet meer naar school, omdat je je er niet thuis voelt? Past de school niet bij jou? Vind je de mensen niet leuk? Dan kun je erover nadenken om naar een andere school te gaan. Misschien kun je op die manier toch je school afmaken.

De leerplicht

Heb je nog geen diploma? Of heb je je vmbo-diploma gehaald, maar je niet ingeschreven voor een vervolgopleiding? Dan ben je nog leerplichtig.

Als je leerplichtig bent en stopt met school, schakelt school de leerplichtambtenaar in. Die gaat samen met jou bekijken hoe je alsnog een diploma kunt halen.

Tip: richt je op de toekomst

Misschien is het nu niet leuk om naar school te gaan, maar het is wel belangrijk voor je toekomst. Welke studie wil je graag doen? Wat wil je later worden? Soms is het even doorbijten, maar ga ervoor! Het is jouw toekomst.

Kijk ook eens bij:

 Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: