Kerst met ome Duo

Tips voor een studentenkerstdiner

 

Kerst staat alweer bijna voor de deur en als student denk je waarschijnlijk dat het niet mogelijk is om met jouw budget een uitgebreid kerstdiner op tafel te zetten. Maar een lekker kerstdiner hoeft helemaal niet zo duur, tijdrovend en moeilijk te zijn als je misschien denkt. Volg deze tips en je maakt zeker indruk op jouw gasten!

 

Doe niet te moeilijk

Het is natuurlijk helemaal niet nodig om 5 ingewikkelde gangen op tafel te zetten. Maar het is natuurlijk wel heel leuk om verschillende dingen te serveren. Begin bijvoorbeeld met een broodplankje met wat kruidenboter, een stukje brie en wat olijfjes. Heel eenvoudig, niet duur en ziet er leuk uit.

 

Voorbereiding is key

Maak een dag (of paar dagen) van tevoren bijvoorbeeld een eenvoudige soep, die hoef je dan alleen nog maar op te warmen en klaar! Maak een dessert dat je ook alvast van tevoren kan maken en op het moment suprême alleen nog maar even uit de koelkast of vriezer hoef te pakken, zoals bijvoorbeeld een trifle met lange vingers, slagroom en fruit. Ziet er luxe uit, maar is goedkoop en makkelijk te maken.  

Zorg ook dat je alle boodschappen al in huis hebt, zo heb je op de dag zelf tijd over om gezellig bij te kletsen met je gasten en hoef je daar niet meer om te stressen. 

 

Kijk naar de aanbiedingen

Wat niet heel veel geld en tijd kost, maar er zeker feestelijk uitziet, is een hele gebraden kip. Zie je dat die in de aanbieding zijn, maar heb je hem nog niet nodig? Koop er alvast eentje en stop deze in de vriezer; hierdoor blijft ie goed tot je hem gaat bereiden en bespaar je geld. Vergeet alleen niet dat de kip wel wat tijd nodig heeft om te ontdooien, voordat je hem kan gebruiken.

 

Nog wat gouden tips voor een perfect kerstdiner

Gebruik lekkere kruiden, zoek goeie combi’s op het internet

Laat je kip lang marineren, zo dringen alle smaken goed door

Kleed de tafel aan met een leuk tafelkleed en bijpassende servetten

Maak genoeg verschillende bijgerechten, zoals gebakken aardappeltjes en verschillende soorten groenten, zo is er voor iedereen wel iets wat hij of zij lekker vindt.

 

En wat je beter niet kunt doen (tenzij je écht meer zin hebt in McDonalds)

een wekker vergeten te zetten; droge of verbrande kip is natuurlijk niet echt een succes. 

vergeten genoeg drinken in huis te halen. Als je met een paar wijnfans bent, heb je aan één flesje vast niet genoeg. 

je papieren servetten iets te dicht bij dat waxinelichtje in de buurt leggen.

 

Dus hup, die keuken in, knal nog even lekker ‘All I want for Christmas is you’ door je speakers en verras iedereen met je heerlijke kerstdiner.


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: