Wat als iemand iets in je drankje doet?

Het kan gebeuren dat iemand drugs in je drankje doet zonder dat je het merkt. Meestal is dat een middel waar je suf van wordt, zoals GHB. Dat maakt het makkelijker om misbruik van je te maken.

Let goed op je glas!

Let daarom altijd goed op je glas. En neem ook niet zomaar een drankje aan van mensen die je niet kent of niet vertrouwt.

Wat is GHB?

GHB is een drug waar je suf van wordt. Het maakt je ontspannen, relaxt en soms ook seksueel opgewonden. Daardoor kun je seks met iemand hebben met wie je anders nooit naar bed zou gaan.

Wat zijn de risico's van GHB?

  • Je kunt je misselijk en duizelig gaan voelen.
  • Als je teveel binnenkrijgt, kun je bewusteloos raken. Dan ben je dus heel kwetsbaar als iemand misbruik van je wil maken.
  • Als je bewusteloos bent of slaapt, kun je gaan overgeven. Dat is erg gevaarlijk, want dan kun je stikken in je eigen kots.

GHB is dus gevaarlijk. Vooral in combinatie met alcohol of met slaap- en kalmeringsmiddelen.

Kun je GHB proeven?

GHB smaakt zout. Vaak merk je dus wel dat je drankje anders of raar smaakt.

Maar het kan ook gebeuren dat je niet proeft dat je drankje zout smaakt. Bijvoorbeeld omdat je een zoet drankje drinkt. Of omdat je al flink wat alcohol gedronken hebt.

Vertrouw je het niet? Laat je drankje staan

Dus: vertrouw je je drankje niet helemaal? Of gedraagt iemand zich verdacht? Drink het dan niet op en bestel een nieuwe. En hou je glas natuurlijk goed in de gaten.

Voel je je toch misselijk, suf of duizelig worden? Ga dan direct naar iemand die jou kan helpen en beschermen.

Kijk ook eens bij:

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: