Uit de kast komen

Je bent er zelf helemaal uit: je bent homo, lesbisch of bi. Hoe vertel je dit aan anderen? Aan je ouders, je vrienden en familie? Misschien ben je bang voor hoe ze zullen reageren.

Waarom vertellen?

Je bent natuurlijk niet verplicht om te vertellen dat je homoseksueel bent, maar het is vaak een hele opluchting als je eindelijk kunt zijn wie je echt bent.

Bedenk aan wie je het het eerste wilt vertellen. Iemand die positief reageert, en het ook niet meteen aan iedereen doorvertelt.

Niet aan iedereen

Je hoeft het natuurlijk niet aan iedereen te vertellen, je kunt het ook alleen vertellen aan de mensen die jij belangrijk vindt en die je vertrouwt.

Je ouders

Misschien vind je het nog het moeilijkst om het aan je ouders te vertellen. Bereid goed voor wat je wilt zeggen: schrijf het op en oefen het alvast. Kies een rustig moment voor het gesprek. En laat je ouders ook even wennen aan het idee, geef ze de tijd.

Anoniem advies

Als je nog niet helemaal klaar bent voor je coming out, maar er wel over wil praten, kun je (anoniem) bellen en chatten met Switchboard (020-6236565) of met Sense.info (0900-4024020).

Televisieprogramma 'Uit de kast'

De KRO heeft het programma 'Uit de kast' gemaakt. Hierin worden jongeren gevolgd die hun familie en vrienden vertellen dat zij homoseksueel of lesbisch zijn. Deze afleveringen kun je online bekijken. Misschien brengt het je op ideeën over hoe je het zelf kunt aanpakken.

Kijk ook eens bij:

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: