Seksverslaving

Vaak zin hebben in seks is heel normaal als je jong bent.

Veel zin in seks

In de puberteit begint je lichaam met het aanmaken van geslachtshormonen. Deze hormonen zorgen ervoor dat je lichaam volwassen wordt. Je wordt vruchtbaar en daardoor krijg je ook veel zin in seks.

Niets mis mee dus

Misschien kijk je wel eens naar porno, heb je vaak seks met jezelf (aftrekken, vingeren) of met je vriend of vriendin. Als je van seks geniet, is daar helemaal niets mis mee. Ook niet als je het vaak doet. Als je het maar veilig doet!

Wanneer ben je dan seksverslaafd?

Als je lekker in je vel zit en geniet van seks, dan is er dus helemaal niets aan de hand. Pas als je er problemen door krijgt, kan het zijn dat je seksverslaafd bent. Bijvoorbeeld als je niet meer naar school gaat. Of als je er eigenlijk geen plezier in hebt, maar ook niet kunt stoppen.

Waar kan ik hulp vinden?

Als je denkt dat je een seksverslaving hebt, kun je daar het beste over praten met iemand die je vertrouwt of (anoniem) bellen of chatten met de Kindertelefoon (0800-0432).

De huisarts kan je ook helpen. Hij kan je doorverwijzen naar iemand die gespecialiseerd is in het helpen van jongeren. Je huisarts en de specialist hebben zwijgplicht. Dat houdt in dat ze niets van wat je hen vertelt mogen doorvertellen aan bijvoorbeeld je ouders, je school, of je werk.

Kijk ook eens bij:

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: