Mijn ouders accepteren mijn relatie niet

Als je verliefd bent op iemand die je ouders niet accepteren, kan dat heel pijnlijk zijn. Misschien heb je het zelfs nog niet durven te vertellen, omdat je al weet dat je ouders er niet achter zullen staan.

Accepteren

Ouders kunnen schrikken als je verliefd bent op iemand die zij niet verwachtten. Bijvoorbeeld iemand van hetzelfde geslacht, met een andere achtergrond of van een andere leeftijd. Of ze vinden dat deze relatie geen goede invloed op jou heeft. Misschien heb je het gevoel dat je moet kiezen tussen je ouders en je vriend(in). Je durft er niet met je ouders over te praten en je kunt ook niet zomaar samen zijn. Je kunt je dan best alleen voelen.

Tips

  • Als je het niet voor je ouders wilt (blijven) verzwijgen, vertel het dan gewoon. Ze moeten het uiteindelijk wel accepteren, want ze houden echt wel van je.
  • Neem de zorgen van je ouders serieus. Vertel de positieve eigenschappen van degene op wie je verliefd bent.
  • Durf je het écht niet aan je ouders te vertellen? Vertel het dan aan iemand anders. Dit kan een goede vriend of vriendin zijn, een familielid, een leraar of een vertrouwenspersoon op school. Het is fijn om het van je af te praten.
  • Als de persoon tegen wie je het vertelt je accepteert en begrijpt, ga dan eens samen met hem of haar praten met je ouders. Dan ben je niet alleen en heb je iemand om op terug te vallen.
  • Denk je dat je ouders wel gelijk hebben op bepaalde punten of twijfel je zelf ook, praat er dan over met anderen en je ouders. De beslissing om te stoppen of door te gaan met een relatie ligt bij jou. Lukt het je maar niet om een keuze te maken? Zoek dan hulp.

 Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: