Tips voor een leuke eerste date

Je eerste date. Natuurlijk superspannend. Wat trek je aan? Wat ga je doen? Wat nou als het helemaal niet leuk is? Deze tips helpen je vast en zeker om er een leuke eerste date van te maken.

Waar ga je heen?

Als je elkaar nog niet echt kent kan het best spannend zijn om uit eten te gaan en alleen maar tegenover elkaar te zitten. Het beste is dan om iets leuks te doen waarbij je in beweging bent. Als het gesprek dan even stil valt, valt het niet meteen op. 

 • Ga bijvoorbeeld naar de dierentuin, je kan leuk rondlopen en dieren kijken, maar er is ook genoeg tijd om gezellig te kletsen. 
 • Bowlen of schaatsen is ook erg leuk. Je bent in beweging en waarschijnlijk door de zenuwen ook niet heel erg goed. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om het luchtig te houden. Extra pluspunt: je hebt genoeg mogelijkheden om elkaar af en toe even aan te raken zonder dat het meteen ‘een ding’ is.
 • Een escape room is ook een leuke optie. Je werkt samen, bent in beweging, je goede kwaliteiten komen naar voren en je hebt achteraf genoeg om over te praten.
 • Een andere optie is om bijvoorbeeld naar de kermis of een pretpark te gaan. Ook hier heb je achteraf genoeg om over te praten.  
 • Ben je in een dappere bui? Ga dan discozwemmen! 

Het belangrijkste is om iets te doen waar jullie je allebei prettig bij voelen. Als de een bang is voor achtbanen, is een dagje naar een pretpark waarschijnlijk niet het beste idee. Goed dus om dat even te checken.

Hoe bereid je je voor?

Een goede voorbereiding helpt je om een goede eerste indruk te maken. Hier een aantal dingen waar je aan moet denken.

 • Het belangrijkste is om kleren aan te trekken waar je je prettig bij voelt en wat past bij wat je gaat doen. Laat zien dat je moeite hebt gedaan voor de date. Bewaar je joggingbroek thuis.
 • Wees niet te enthousiast met je parfum of je deo. Een te sterke geur kan erg afleiden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
 • Vergeet je tanden niet te poetsen. Een kleine moeite en het valt misschien niet op, maar als je het niet doet valt het waarschijnlijk wel op, en dat is niet wat je wil.

En dan is het zo ver..

Daar ben je dan, op je date. Best wel een beetje spannend. Met deze tips komt het goed.

 • Toon interesse in de ander. Vraag door maar vertel zelf ook dingen. Praat alleen niet door je date heen; dat komt weer een beetje lullig over.
 • Wees jezelf. Doe je niet anders voor dan hoe je echt bent om indruk te maken op je date. 
 • Maak je niet te druk en probeer te genieten van een leuk dagje of avondje uit.

Na de date

Na de date zijn er eigenlijk twee opties. Of het was leuk en je wilt elkaar nog een keer zien, of het was wat minder leuk en dan blijft het hierbij. Voel je niet gedwongen om nog een keer te gaan als je het niet zo leuk vond of je je niet prettig voelde. Vond je het wel leuk en wil je wel nog een tweede date, is het ook belangrijk om op je eigen tempo verder te gaan. Geef het aan als je het te snel vindt gaan.


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: