December-styleguide for girls

Het is december en dat betekent dat we ons weer voor allerhande feestjes en diners in mooie kleren mogen hijsen. Maar ondertussen is het ook onwijs koud en wil je eigenlijk alleen maar onder je dekbed liggen Netflixen. Met deze December-styleguide kun je eindeloos combineren en zit je er tijdens het kerstdiner warmpjes bij.

Basics, basics, basics!

Elke goede garderobe is gevuld met een flink aantal basics. Dit zijn vaak effen gekleurde kledingstukken zoals een goedzittende zwarte broek, een paar zwarte, witte en donkerblauwe t-shirts, een grijze of zwarte rok en natuurlijk de LBD oftewel Little Black Dress. (niet uitgevonden, maar wel beroemd gemaakt door actrice Audrey Hepburn) Ook een mooie gebreide trui met een glinstertje in de draad is prima te gebruiken tijdens het kerstdiner. Let op: je kunt beter iets meer investeren in basics van goede kwaliteit dan in de koopjes. Een goede basic geeft je hele look een chique en verzorgde finish.

It’s all in the accessories, baby

Als je een mooie basis hebt gevonden kun je deze opleuken met de juiste accessoires. Hiermee kun je textuur en kleur toevoegen aan je look. Begin met een paar mooie sieraden. Niet teveel want dat maakt je outfit juist weer een beetje goedkoop. Een paar oorbellen, een ketting en een grote armband is meestal voldoende. Daarna is het tijd voor een paar goede schoenen. Als je erop kunt lopen zijn hoge hakken natuurlijk ontzettend feestelijk. Kies voor felle kleuren en opvallende patronen en laat deze als het even kan, terugkomen in een clutch en/of een mooie sjaal. Als je voor een basic in een felle kleur hebt gekozen, kun je met de accessoires de look juist weer een beetje rustiger maken.

Be unique

Ben je in het ‘normale’ leven een beetje een grijze muis? Draag je altijd dezelfde sneakers en een spijkerbroek? Gebruik de kerst dan eens om een beetje buiten je comfortzone te stappen. Draag een mooie hoed, een bijzonder sieraad of speld een grote strik op je borst. Als het met kerst niet kan...Wedden dat je veel complimenten krijgt voor je unieke look.

Hairdo, hairdon’t

Bij een luxe look, hoort een luxe kapsel. Geef je rommelige knot of je paardenstaart een dagje vrij en ga lekker naar de kapper. Vraag of ze je een makkelijke DIY-tip kunnen geven om je haar mooi op te steken of te stylen met een föhn of stijltang.

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: