Als je gaat verhuizen

Ga je verhuizen? Het kan best moeilijk zijn om je vertrouwde huis, buurt, school en vrienden te verlaten. Maar je zult zien dat verhuizen ook leuk kan zijn.

De verhuizing

Een verhuizing kan erg stressvol zijn. Bereid je daarom goed voor. Zoek uit wat je mee wilt nemen en gooi alles weg wat je niet meer nodig hebt. Dat scheelt sjouwen én ruimt lekker op! Pak vervolgens al je spullen goed in.

Tip: schrijf duidelijk op de dozen waar welke spullen in zitten.

Een nieuwe omgeving

Om te wennen aan de nieuwe omgeving, kun je voor de verhuizing alvast met je ouder(s), broer of zus de buurt verkennen.

Zoek uit waar de leuke plekjes zijn: een gezellig centrum, een sportvereniging, een zwembad of een discotheek.

Een nieuwe school

Als je naar een andere school moet, krijg je ook andere docenten en misschien zelfs andere leerstof. Het kan zijn dat je een voorsprong hebt of dat je juist achterloopt bij bepaalde vakken.

Tip: houd de eerste tijd goed contact met je nieuwe mentor, zodat hij of zij je kan helpen als je problemen krijgt.

En mijn vrienden dan?

Als je verhuist, zul je misschien afscheid moeten nemen van je vrienden en vriendinnen. Gelukkig kun je altijd contact met hen houden via mail, Skype, Facebook, WhatsApp of gewoon door elkaar te bellen. En als je nog eens kunt afspreken, is dat helemaal mooi.

Maar wees niet teleurgesteld als het contact minder wordt. Dat is heel normaal als je ver van elkaar woont. Daarom is het goed - en ook leuk - om op je nieuwe school nieuwe vrienden en vriendinnen te maken.

Ik kan maar niet wennen

Vind je het moeilijk om te wennen aan je nieuwe omgeving? Praat er dan over met je ouders of met je broer of zus. Je kunt ook bellen of chatten met de Kindertelefoon: 0800-0432.

Kijk ook eens bij:

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: